Devam eden felah buldu


Sana selam vermek için ve bir de seni bir din kardeşi olarak sevdiğimden dolayı geldim. Yanımda sana vermek istediğim bir hediyem var. Bu hediyye ki güneş doğup yer yüzüne yayılmadan önce bir de batmadan önce şu sayacaklarımı okumaya devam etmendir.

Yedişer defa olmak üzere Fatiha suresini, Nas suresini, Felak suresini, İhlas suresini, Kafirun suresini ve Ayetel Kursi’yi okursun. Sonra yedi defa: “subhanallahi velhamdulillahi vela ilahe ilallahu vellahu ekber” dersin. Ardından yedi defa salat-u selam getirirsin. Kendin için annen baban için ehlin için akrabaların için ölen ve hayatta olan bütün mü’minler için yedi defa istiğfarda bulunursun ve şu duayı yedi defa okursun:

“Allahumme Ya Rabbi efal bî ve bihim âcilen ve eecilen fiddiyni veddunya velahirati mâ ente lehu ehlun. Vela tefal bina ve bihim ya mevlana ma nahnu lehu ehlun. İnneke gafurun halimun cevvadun keriymun raufur rahiym.”

Meali: Allah’ım! Bana, anne ve babama ve bütün mü’minlere, acil ve geniş zamanlarda, dinimiz, dünya ve âhiret işlerimizde, Senin lûtfuna,şanına lâyık şekilde muamele buyur. Bize, bizim lâyık olduğumuz muameleyi yapma. Sen bağışlayıcısın, cömertsin, hilm sahibisin, Kerîm, Raûf ve Rahimsin.

Müsebbiat-ı Aşere (yedişer defa tekrar edilen on zikir duası) ve Saadet-i Aşr olarak maruf bu duaya dair Şeyh Şahabeddin Sühreverdi (ra) nakleder ki: Şeyh İbrahim et-Teymî Hazretleri şöyle anlattı: “Hızır Aleyhisselam bana hitaben, Ya İbrahim! sana çok faydalı ve nihayetsiz, pek sevaplı bir dua öğreteyim ki benden sana yadigar olsun. Bana da Fahr-i Enbiya Muhammed Mustafa (sav) öğretti ve buyurdu ki: “Ey Kardeşim Hızır! Her kim bunu okumayı isterse, bir kere sabah namazından sonra gün doğmadan, akşam namazından önce güneş batmadan okusa dünyada ve ahirette arzu ettiklerine kavuşur ve korktuğundan emin olur” … Bana öğretilen bu duayı bir iki gün okudum, ansızın bir gece rüyamda gördüm ki cennete girmişim. Peygamberler ve evliya ile uçuyor ve onların yemeklerinden yiyordum. Uyandığım zaman büyük bir lezzet içerisindeydim. Ondan sonra gece ve gündüz gönlüm bu dünya yiyeceklerini istemedi.

Reklam

2 thoughts on “Devam eden felah buldu

  1. ALLAH RAZI OLSUN sizden böyle bir site ile dinimizi güzel bir şekilde yansıtıyorsunuz bu çok güzel dinimizin temsil eden sitelerin çoğalmasını isterim.Tekrardan teşekkürler

  2. hazine bulmuş gibi olduk yine.nasılda kuraklığımız yansıyor dilimize değil mi,daha yüce hazine mi var ki zikrullahtan başka.duaları yetişir inşaallah bizlere de kardeşlerimizin .nasıl ifade edilir bilemiyorum sizlere teşekkürümüz,her söz aciz kalıyor ,bizi kuraklıktan ummana ulaştırmaya çalışıyorsunuz .duadaki gibi şanı yüce rabbimiz lütfuna layık şekilde muamele buyursun.

Söyleyecek sözüm var...

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.